Kijk terug: de Dam tot Damloop 2017

ZAANDAM - Tienduizenden hardlopers stonden vandaag aan de start van de 33e editie van de Dam tot Damloop. Nadat het Dam tot Dam-weekend gisteren werd afgetrapt met de Wandeltocht en de Damloop by Night, is het vandaag tijd voor de klassieke wedstrijd.

Om 10.19 uur klonk op de Prins Hendrikkade het startschot en begonnen de eersten van de circa 44.000 hardlopers aan het parcours met een lengte van tien Engelse mijl (circa 16,1 kilometer).

Lees ook: In Beeld: 15.000 deelnemers rennen Damloop by Night

Via de IJtunnel renden ze richting Zaandam, waar de snelste loper ruim 45 minuten later in de Peperstraat finishte. Dat finishen kon overigens tot 17.00 uur. 

Lees ook: Winston loopt ondanks MS Dam tot Dam-loop: "Ik ben net een tank. Ik ga door"

Naar schatting stonden er vandaag enkele honderdenduizenden toeschouwers langs het parcours om hun bekende en minder bekende favorieten aan te moedigen. De atleten komen uit 50 landen en zijn gemiddeld 36 jaar oud. De oudste loper is - geloof het of niet - 83 jaar oud.  

NH Nieuws en AT5 deden de hele dag live verslag van het sportieve evenement. Deze uitzending is terug te zien op onze Facebookpagina. Een samenvatting vind je op onze website

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws