Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Corry (84) loopt met gemak de Dam tot Dam Wandeltocht uit

16 september 2017, 23.19 uur · Aangepast 17 september 2017, 00.22 uur

ZAANDAM Een afstand van 42 kilometer lopen doe je niet zomaar, maar op een leeftijd van 84 jaar is het al helemaal een bijzondere prestatie. Toch liep Corry Andriessen ondanks haar leeftijd met gemak de langste versie van de Dam tot Dam Wandeltocht uit.

Corry Andriessen had zich goed voorbereid. De afgelopen weken liep zij namelijk elke dag een uur rond in haar woonplaats Ouderkerk aan de Amstel. Daarnaast wandelde Corry lange afstanden met haar vrienden van de Amstelveense wandelclub AV Startbaan.

Plezier
Corry is erg optimistisch. Waar haar wandelvriend Ben Scheepers (60) het de laaste kilometers toch wat zwaar krijgt, lijkt Corry zich er doorheen te lachen. "Plezier hebben in het leven, dat is het belangrijkste", antwoordt zij.

Roseetje
"Ik heb wel erg zin in een lekker roseetje", zegt Corry lachend zodra de finish in zicht komt. Eenmaal voorbij de magische grens van 42 kilometer wacht haar zoon haar met een medaille op: "Ik ben ontzettend trots! Wat een prestatie."

De wandelclub van Corry, Atletiek Vereniging Startbaan, organiseert op 4 november een 'Wandel Challenge'. Wie interesse heeft in het evenement kan zich op Facebook aanmelden.

NH / Annabelle Zandbergen