Grote ergernis in Winkel om slecht aangelegd asfalt: "Complete mislukking"

WINKEL - Verbazing en ergernis in het dorpje Winkel. Op enkele wegen is een nieuwe laag asfalt gestort, maar dat is volgens de omwonenden van de straten Zandzegge, Zandwikke en Zandhaver uitgelopen op een complete mislukking. Het ziet er niet uit, plassen water blijven staan en het is er zelfs gevaarlijker op geworden.

De gemeente Hollands Kroon, waar Winkel onder valt, kondigde eerder dit jaar onderhoud van het asfalt aan en liet vier maanden geleden een zogeheten slijtlaag storten. Dat was nodig om de wegen veilig te houden.

Groot was de verbazing toen bleek dat de werkzaamheden klaar waren, terwijl de bewoners dachten dat er nog van alles gedaan moest worden aan het wegdek. Overal lagen korrels op de weg, het wegdek was oneffen en er stonden veel plassen water. Ook bleek het wegdek veel gladder dan voorheen en gingen veel fietsers onderuit.

Elleboog
De onfortuinlijke Iwan Voorrips uit Winkel kwam zelfs vijf keer in dezelfde bocht ten val. Nu zit zijn elleboog in het gips. Ook andere fietsers geven aan veel voorzichter te moeten fietsen nu het wegdek met de nieuwe slijtlaag gladder is geworden. Navraag van de bewoners bij de aannemer leverde eind augustus niets op. Volgens hem moest de nieuwe laag gewoon inzakken en is er niets aan de hand.

De gemeente Hollands Kroon laat nu in een verklaring weten de klachten van de inwoners uiterst serieus te nemen. Nog deze maand zal er een nieuwe inspectieronde komen met de aannemer. Daarin worden volgens de gemeente alle klachten van inwoners meegenomen.

Meer over dit onderwerp:
winkel Noordkop & Texel verkeer nieuws uitgelicht
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws