Krantendief teistert Alkmaar: ''Wat moet hij ermee?!''

ALKMAAR - Gebruikt hij ze om te knutselen? Voor de opbrengst van oud papier? Of is hij gewoon erg nieuwsgierig? In Alkmaar is een krantendief actief. Hele stapels kranten verdwijnen iedere ochtend bij de krantenkiosk.

Arjan de Boer van Van der Meulen's boekhandel is er inmiddels wel klaar mee. Stapels kranten die 's ochtends door de bezorger voor de deur worden gelegd verdwijnen op mysterieuze wijze. "Het is ontzettend vervelend voor onze vaste klanten die een krantje komen halen. We moeten deze week de hele ochtend al nee verkopen."

Raadsel
En Arjan is niet de enige die nee moet verkopen. Ook bij collega-boekhandels heeft de krantendief toegeslagen. Maar de vraag is: wat moet je met zo'n berg kranten? "Misschien verkoopt hij ze door of houdt hij erg van knutselen met papier-maché. Wij staan ook voor een raadsel." 

Maar vervelend is het wel, want de schade loopt wekelijks al snel op tot 600 euro. Om de diefstallen te stoppen zijn er zelfs stalen kisten geleverd door de distributeur met een slot. "Zelfs die kisten werden gewoon meegenomen, het is bizar."

Heterdaad
Arjan is er in ieder geval klaar mee. Hij gaat actie ondernemen om de dief te pakken. "We moeten hier 's ochtends maar om zes uur gaan zitten om hem op heterdaad te betrappen. Ik zou het anders ook niet weten. Maar dit moet stoppen."

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland alkmaar
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws