Jonge straatrovers bedreigen fietser (12) en stelen fietssleutel

ALKMAAR - Een 12-jarige jongen is gisteren op de Terborchlaan in Alkmaar beroofd van zijn fietssleutel. Dat gebeurde nadat hij had geweigerd zijn fiets of jas aan twee jonge straatrovers af te staan.

Het slachtoffertje fietste gisteren rond 15.20 uur met twee vrienden via de Terborchlaan richting de Olympiaweg toen de twee jongens achter hem aan kwamen.

Als hij zijn fiets of jas niet aan hen zou afstaan, zouden ze hem in elkaar slaan, zo luidde hun dreigement. De jongen weigerde zijn bezittingen af te staan, waarop de jongens de fietssleutel uit zijn fiets haalden en er vandoor gingen.  

Een van de twee verdachten is getint, circa 1,75 meter lang, heeft zwart haar dat aan de zijkanten is opgeschoren en een normaal postuur. Het slachtoffer schat dat hij ongeveer 14 jaar oud is. Hij droeg donkere kleding, en een zwarte jas van het merk Moncler. Daarnaast had hij een grijze Eastpak-rugzak bij zich. 

Tweede verdachte
De andere verdachte is een blanke jongen van ongeveer 14 jaar oud. Hij is ongeveer 1,70 meter lang en heeft een slank tot normaal postuur. Hij droeg een zwarte pet van het merk Lacoste, een blauw vest, een zwarte trainingsbroek en had een zwarte rugzak met de opdruk van een draak bij zich.

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland alkmaar misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws