Michel Butter hoopt op persoonlijk record bij Dam tot Damloop

ZAANDAM - Atleet Michel Butter hoopt in de Dam tot Damloop een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Zijn huidige record in de hardloopwedstrijd van Amsterdam naar Zaandam (tien Engelse mijl) is 48.47 en dateert alweer van 10 jaar geleden, toen de Noord-Hollander met een twaalfde plaats de snelste Nederlander was.

Zaterdagmorgen rond half zeven keerde Butter van een trainingsstage terug in Nederland. De atleet was de afgelopen twee maanden van huis om zich voor te bereiden op de marathon van New York. In plaats van de Amsterdamse marathon is de marathon in The Big Apple zijn doel voor dit najaar. Na een maand trainen in Zwitserland en aansluitend een maand in Kenia, keerde hij met een goed gevoel terug.

 

Vorig jaar, toen Butter de marathon van Amsterdam liep, finishte hij in de Dam tot Damloop als achttiende. Hij liep een tijd van 49:38 en moest behalve de beste Nederlander Abdi Nageeye (48:28) ook zijn provinciegenoot Ronald Schröer (48:46) voor zich dulden. Omdat hij de Amsterdamse marathon dit jaar overslaat, hoeft hij zich in de Dam tot Damloop niet te sparen. 

Omdat Butter de afgelopen weken onder uitstekende omstandigheden trainde, moest hij wel even slikken toen hij het weer in Nederland zag. Toch zouden de weersomstandigheden van de afgelopen week, harde wind en slagregens, in het voordeel van de Castricummer kunnen zijn.

 De 33ste editie van Dam tot Damloop is zondag vanaf 10:00 uur live te volgen op NH en AT5.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws