Ryanair schrapt tot eind oktober veertig vluchten per dag

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt tot eind volgende maand dagelijks tussen de veertig en vijftig vluchten. Dat is volgens het bedrijf nodig om de 'punctualiteit van de dienstregeling te verbeteren'.

Het schrappen van de vluchten is gisteren begonnen en is niet vooraf door Ryanair gecommuniceerd. Het aantal vluchten dat op tijd op bestemming aankwam is de afgelopen maand tot onder de 80 procent gedaald, zegt de vliegmaatschappij.

Slecht weer
Ryanair zegt 'last te hebben van slecht weer, stakingen bij luchtverkeersleiders en personeel dat voor het eind van het jaar een berg achterstallige vakantiedagen moet opmaken, waardoor soms onderbemanning ontstaat'.

Naar schatting worden door de annuleringen de plannen van in totaal ongeveer 285.000 reizigers in de war gebracht. Klanten werden kort voor hun vlucht via e-mail op de hoogte gesteld. Op sociale media regende het boze reacties van getroffen reizigers.

Schiphol
Het lijkt erop dat ook vluchten van en naar Schiphol worden beïnvloed door het besluit van Ryanair. Zo heeft de maatschappij tot en met woensdag (met uitzondering van dinsdag) iedere dag een vlucht van en naar Dublin geschrapt.

Normaal vliegt de maatschappij vier keer per dag naar de Ierse hoofdstad. Daarnaast vliegt de prijsvechter vanaf Schiphol vijf per week naar Malaga. Voor zover bekend blijven de vluchten naar die Spaanse stad ongewijzigd.

Omboeken
Belgische media melden dat er vrijdag op luchthaven Charleroi vier vluchten zijn geschrapt. Ryanair-klanten die een stoel hebben geboekt op een geannuleerde vlucht kunnen deze kosteloos omboeken of hun geld terugvragen.

 

 

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws