Jong Ajax terug aan kop, Jong AZ wint in Oss

15 september 2017, 22.38 uur · Aangepast 16 september 2017, 00.38 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Peter van Ninhuys

HELMOND Door de 2-0 overwinning van Jong AZ op FC Oss gaat Jong Ajax nu aan de leiding in de Jupiler League. De Amsterdammers wonnen overtuigd van Helmond Sport (1-4).

De openingstreffer van de Amsterdammers werd gemaakt door Carel Eiting. De middenvelder schoot de bal van afstand op doel en zag door een blunderende doelman de bal binnen vallen. Een slordigheidje van Deyovasio Zeefuik resulteerde in een strafschop voor Helmond Sport. Furghill Zeldenrust passeerde Stan van Bladeren en zorgde voor een 1-1 ruststand.

Cassierra
Jong Ajax dankte de overwinning voor een groot deel aan Mateo Cassierra. De Colombiaanse aanvaller scoorde in de tweede helft twee keer, waarvan eentje uit een strafschop. Cassierra staat dit seizoen al op vijf doelpunten in de Jupiler League voor Jong Ajax, dat na vijf wedstrijden dertien punten heeft.

De mooiste treffer kwam op naam van Dennis Johnsen. De van SC Heerenveen overgekomen aanvaller schoot de bal van ver in de kruising. Jong Ajax heeft na vijf wedstrijden dertien punten.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Zeefuik, Doekhi, Bergsma, Dankerlui; Eiting, De Wit, Mazraoui; Nunnely (Boultam/83), Cassierra, Johnsen

FC Oss - Jong AZ 0-2
De Brabanders waren dichtbij de openingstreffer, maar Richard van der Venne kopte de bal nipt naast het doel. De Alkmaarders hadden het geluk ook niet aan hun zijde in de eerste helft. Een inzet van Jamie Jacobs werd door Tijjani Reijnders verlengd, maar eindigde op de lat.

Van Rhijn
In de tweede helft zette Ricardo van Rhijn Jong AZ op voorsprong. Een voorzet van de rechtsback werd onderweg aangeraakt en daardoor onhoudbaar voor Xander Mous. Een kwartier voor tijd besliste Ferdy Druijff de wedstrijd met een droge schuiver.

Beide ploegen hebben nu tien ploegen. Oss staat derde, Jong AZ staat vijfde.

Opstelling Jong AZ: Olij; Van Rhijn (Church/72), Van Eijden, Bakker, Kramer; Koopmeiners, Jacobs, Hoedemakers; Reijnders, Druijf, Garcia