Telstar boekt eerste overwinning

15 september 2017, 21.01 uur · Aangepast 16 september 2017, 00.21 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

VELSEN-ZUID Telstar heeft dit seizoen voor het eerst gewonnen. In eigen huis werd FC Den Bosch met 3-2 verslagen.

In de vierde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een individuele actie van Melvin Platje kon Gerson Rodrigues van dichtbij de bal makkelijk scoren. Lang kon de ploeg van Mike Snoei er niet van genieten, want Sven Blummel schoof de bal gemakkelijk achter Boy de Jong.

Platje of toch Novakovic?
Binnen het half uur kwam Telstar wederom op voorsprong. Een aanname van Andrija Novakovich kwam voor de voeten van Platje. De aanvallers kwamen tegelijkertijd bij de bal, maar het leek alsof Platje het laatste tikje gaf aan de bal. Mo Osman zag vlak voor de pauze zijn vrije trap bekwaam worden gekeerd door doelman Kees Heemskerk.

In de tweede helft kwam Telstar dankzij Dennis Kaars op gelijke hoogte. De spits, debuterend in het betaalde voetbal dit seizoen, tikte de bal van dichtbij achter De Boer.

Strafschop Telstar
Het slotakkoord was echter voor Telstar. Een overtreding op Osman resulteerde in een strafschop. De penalty werd een prooi voor Novakovich en bezorgde Telstar de eerste overwinning van het seizoen.

Het nog altijd ongeslagen Telstar staat na vijf wedstrijden op een tiende positie met zeven punten.

Opstelling Telstar: De Boer; Sno, Van Huizen, Van Iperen, Brito; Korpershoek (Van Heertum/59), Schouten, Osman; Rodrigues, Novakovich, Platje (Hamdaoui/66)

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Fernandes, Kersten, Santermans, Van der Winden; Van Son, Mert, Vossebelt; Blummel (Van der Sande/78), Kaars, Bouyaghlafen (Bouyaghlafen/63)