Weer geen overwinning voor FC Volendam

15 september 2017, 21.01 uur · Aangepast 16 september 2017, 00.11 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Henk Korzelius

SITTARD De ploeg van Misha Salden heeft wederom niet gewonnen in de Jupiler League. In Limburg was Fortuna Sittard met 1-0 te sterk voor FC Volendam.

Met een paar wijzigingen begon FC Volendam aan de lastige uitwedstrijd in Sittard. Een aantrekkelijke eerste helft resulteerde in meerdere kansen voor de bezoekers. Nick Doodeman en Luis Pedro waren dichtbij de openingstreffer, maar kregen de bal niet voorbij doelman Miguel Santos. De grootste kans van de thuisploeg kwam van het hoofd van Finn Stokkers. De spits van Fortuna Sittard kon vrij inkoppen. Doelman Hobie Verhulst hield zijn doel echter schoon. Aan de andere kant was Runderkamp kansrijk met een kopbal. De voor Kees Kwakman spelende middenvelder zag zijn bal van de doellijn worden gehaald door de Chris Braun.

Tweede helft
FC Volendam kwam in de 52e minuut bijna op voorsprong, maar Joey Veerman raakte de lat. De thuisploeg was na deze kans de betere partij, maar vond na elke aanval doelman Verhulst op haar pad. Uiteindelijk moest de doelman het antwoord schuldig blijven op een vrije trap van Marco Ospitalieri. De Belgische verdediger krulde een vrije trap van net buiten de zestien in de kruising.

In de hachelijke slotfase waren beide ploegen nog dicht bij een treffer, maar werd er niet meer gescoord in Limburg. FC Volendam is na vijf wedstrijden nog altijd zonder overwinning en staat op een achttiende plaats op de ranglijst.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten, Kok; Veerman (Stroo/75), Visser, Runderkamp; Pedro, Ten Den, Doodeman

Opstelling Fortuna Sittard: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Vidigal (Askovski/66)