Wout Weghorst van schlemiel naar held

ALKMAAR - ROTTERDAM In Rotterdam heeft AZ voor de vierde keer dit seizoen gewonnen. Wout Weghorst was de meest opvallende speler van de avond. De spits zag twee strafschoppen worden gekeerd, maar schoot uiteindelijk met twee treffers AZ naar de overwinning.

AZ begon sterk aan het duel in Rotterdam. De ploeg uit Alkmaar kreeg al vroeg in de wedstrijd twee kansen (Alireza Jahanbakhsh), maar moesten lang wachten voordat er gejuichd kon worden. De meegereisde AZ-supporters deden dat in de 22e minuut toen Thomas Ouwejan werd gevloerd in het zestienmetergebied door Sherel Floranus. De strafschop van Wout Weghorst werd echter gekeerd door doelman Roy Kortsmit. Omdat de Spartaanse doelman te vroeg in kwam lopen mocht Weghorst de penalty overnemen, maar ook deze werd gekeerd door Kortsmit.

Uiteindelijk kwam daar wel de bevrijdende treffer voor de ploeg van John van den Brom. Uitgerekend Weghorst was de doelpuntenmaker uit een hoekschop van Marko Vejinovic (0-1). De grootste kans van Sparta kwam van Robert Mühren, de voormalig AZ-speler kopte een bal op het doel van Marco Bizot. De AZ-doelman verwerkte de inzet tot een hoekschop.

Tweede helft
Al vroeg in de tweede helft besliste Weghorst de wedstrijd. De spits zette een aanval op met linksback Thomas Ouwejan. De jeugdige verdediger gaf de bal terug aan Weghorst en hij maakte met een droge schuiver zijn zesde treffer van het seizoen.

Ophef was er nog wel op Het Kasteel. Spits Ragnar Ache leek met nog ruim een kwartier te spelen de aansluitingstreffer te maken. De aanvaller stond echter een meter buitenspel waardoor de treffer terecht werd afgekeurd.

Door de overwinning klimt AZ naar de tweede plaats van de ranglijst. De Alkmaarders hebben evenveel punten als Feyenoord, maar een minder doelsaldo na vijf wedstrijden.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Ouwejan; Van Overeem, Vejinovic, Til; Seuntjens (Midstjo/88), Weghorst, Jahanbakhsh

Opstelling Sparta: Kortsmit; Floranus, Marfelt, Dobson (Duarte/80), Vriends; Chabot (Sanusi/75), Mühren, Dougall; Brogno (Spierings/66), Ache, Goodwin

Meer over dit onderwerp:
voetbal sparta
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws