Leraar basisschool Haarlem op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

HAARLEM - Tegen een leraar van basisschool Bos en Vaart in Haarlem is aangifte gedaan. Hij wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag.

Het Haarlems Dagblad berichtte vanmorgen over het nieuws, dat hard is aangekomen op de school. "Deze leraar werkte al geruime tijd bij ons en leerlingen, ouders en leraren zijn erg aangeslagen," zegt Marten Elkerbout daarover tegen NH Nieuws. Hij is bestuurder van Spaarnesant, waar ook de Bos en Vaartschool onder valt.

De docent had geen strafblad en beschikte over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Elkerbout: "Voor zover bekend is het niet vaker gebeurd en dat hebben we de ouders ook verteld."

Zeven jaar later
Pas na zeven jaar is de oud-leerlinge, inmiddels negentien, met haar verhaal naar buiten gekomen. Elkerbout: "Dat zie je wel vaker bij dit soort zaken, maar dat maakt het onderzoek naar wat er precies gebeurd is niet makkelijker." 

De leraar is op non-actief gezet. "Ontslaan kan niet, pas als het tot een veroordeling is gekomen. Maar iemand is pas schuldig als dat ook echt bewezen is, dus we wachten het onderzoek van de politie af."

In verband met de privacy van alle betrokkenen wil de politie niet te veel kwijt over de zaak, maar de leraar is tot op heden niet aangehouden.

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws