Kunstenaar maakt van winkelcentrum zijn atelier

HAARLEM - Een keer per week is kunstenaar Hans Bossman te vinden in het winkelcentrum van Schalkwijk in Haarlem. Daar maakt hij niet alleen zelf kunst, maar laat hij het winkelend publiek ook meedoen.

Op verzoek van de winkeliers komt Hans het winkelcentrum een stuk gezelliger maken. En dat komt goed uit, want Hans houdt er niet van om alleen in zijn atelier te werken. 

"Ik vind dit veel mooier dan dat ik het zelf zou tekenen", vertelt hij over een van zijn werken. "Ik vind juist dat alle handschriften van misschien wel meer dan honderd mensen de tekening heel erg levendig maakt. Ik kan hem zo niet maken."

Rijk worden
Hans realiseert zich dat hij er misschien zelfs wel eens rijk mee zou kunnen worden. "Ja, dat zou kunnen", zegt hij nuchter. Maar daar draait het voor hem niet om. Hans raakt graag met de mensen in gesprek, zorgt voor gezelligheid, geniet van de chaos en ontmoet de andere kunstenaars.

"Er is heel veel te regisseren op zo'n tekening, maar sommigen gaan er dwars doorheen", aldus de kunstenaar. "Dan ben ik misschien helemaal niet blij met hoe het eruitziet, maar dat is dan toch het resultaat."

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland Haarlem kunst schalkwijk
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws