Damloop niet langer alleen voor hardlopers

AMSTERDAM - Dit jaar is er een primeur bij de Damloop by night. Deelnemers in een rolstoel starten namelijk voor de hardlopers uit.

Oud-paralympisch skieër Kees-Jan van der Klooster heeft een team getraind die dit jaar vijf mijl gaan afleggen in een rolstoel. Dat team bestaat uit medewerkers van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). "Je merkt dat ze moeite hebben met de kleine dingen, schuine stoepen of drempels zijn een uitdaging", aldus Van der Klooster. Opvallend is de deelname van Eric van der Burg, wethouder in Amsterdam met onder meer sport in zijn portefeuille.


Lange tijd werden deelnemers op wielen geweigerd bij de Damloop. Oorzaak was een massale valpartij in de IJtunnel toen er 44 skeeleraars gewond raakten. De NSGK vindt echter dat iedereen mee zou mogen doen aan de Damloop. Omdat er sinds enkele jaren de optie is om de vijf mijl af te leggen, waarbij de IJtunnel wordt vermeden, zijn er voor het eerst sinds 1999 weer 'rollende' deelnemers. Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws