Groenewegen tweede in Kampioenschap van Vlaanderen

AMSTERDAM - KOOLSKAMP Wielrenner Dylan Groenewegen is vrijdagmiddag tweede geworden in het Kampioenschap van Vlaanderen. In de massasprint werd hij in de verslagen door de Colombiaan Fernando Gaviria. Jasper de Buyst werd derde.

Vorige week won hij in Cheltenham nog de zevende etappe in de Ronde van Groot-Brittanië en liet hij naast Gaviria de sprintkanonnen Caleb Ewan en Alexander Kristoff achter zich. De in Amsterdam geboren sprinter doet dit jaar niet mee aan het wereldkampioenschap in Noorwegen. 

"Het was een hectische slotfase waarin de laatste 200 meter man-tegen-man waren. Ik kwam misschien iets te vroeg op kop", begon Groenewegen. "Ik voelde me de laatste dagen niet heel goed, desalniettemin had ik graag gewonnen." Zaterdag rijdt Groenewegen de Primus Classic in België. Een etappe van bijna 200 kilometer tussen Brakel en Boortmeerbeek.


[Tweet:https://twitter.com/FndoGaviria">@FndoGaviria of @quickstepteam wins Kampioenschap van Vlaanderen 2017 #Koolskampkoers🇧🇪 pic.twitter.com/ODT8EN7JpN— CyclingHub (@CyclingHubTV)
Meer over dit onderwerp:
Wielrennen dylan groenewegen overige
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws