Winston loopt ondanks MS de Dam tot Damloop: "Ik ben net een tank. Ik ga door"

AMSTERDAM - (AT5) Winston Carrilho lijdt al jaren aan de ziekte MS. Morgen loopt hij toch de vijf kilometer wandeltocht van de Dam tot Damloop.

Vijf dagen per week staat Carrilho in de sportschool, iets dat hem niet alleen fysiek enorm geholpen heeft. "Ik werd depressief zonder dat ik het doorhad. En dat heeft zeker toch wel zo'n zes jaar geduurd. Op een gegeven moment kan je alleen nog maar omhoog gaan."

Tijdens zijn depressie zat Carrilho vaak thuis op de bank. Hij beseft nu dat dat een grote fout was. "De vermoeidheid wordt alleen maar erger door thuis te zitten. En nu door het sporten kan ik als ik thuis kom juist meer doen. Ik voel me fitter en onderneem wat meer."

Wonder
Dat hij überhaupt morgen kan beginnen aan de wandeltocht voelt als een klein wonder. "In 2006 was er een neuroloog die zei dat als het zo door zou blijven gaan, ik in 2011 voor altijd in een rolstoel zou zitten. Ik ging keihard achteruit. Nou ja, ik sta er nog steeds."

Het uitlopen van de vijf kilometer gaat volgens hem geen enkel probleem worden. "Oh nee de ziekte stopt mij nooit man. Ik ben net een tank. Ik ga door."

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. damloop damtotdamloop MS
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws