Familie doodgeschoten HFC-eigenaar wist niets van politieke conflicten

AMSTERDAM - (AT5) De familie van de maandagavond doodgeschoten Ali Kaynak uit Amsterdam zegt niets af te weten van eventuele conflicten waar Kaynak bij betrokken zou zijn. "De nabestaanden zijn uitermate geschokt en verdrietig. Zij zijn bezig met het verwerken van de klap en het regelen van zijn uitvaart", zegt advocaat Mark Teurlings.

De 48-jarige Kaynak, eigenaar van een vestiging van Halal Fried Chicken werd vandaag herdacht en zal later in Turkije worden begraven. Zijn dood was een dieptepunt in een reeks gewelddadige incidenten in of bij de HFC-vestiging. In augustus zou een andere voormalig mede-eigenaar in zijn been zijn geschoten en ook werd er twee keer brand gesticht.

Lees ook: 'Doodgeschoten man is mede-eigenaar HFC'

"De familie is niet betrokken geweest bij het bedrijf en ook niet bij de bedrijfsvoering. Ze kennen de incidenten maar ze weten hier verder niks van", zegt Teurlings. Vorig jaar werden er nog beelden vrijgegeven van oprichters van Halal Fried Chicken die elkaar aanvielen. 

Dit gebeurde net na de mislukte coup in Turkije, het zou gaan om een ruzie tussen Erdogan- en Gulen aanhangers. "De familie ziet het als incident. Voor de rest is het een lieve aardige man. Wat er verder aan de hand is, dat moet de politie uitzoeken. Het is niet van belang dat zij zich bezighouden met politiek of het bedrijf."

Lees ook: Politie tast nog in duister over motief moord Ali Kaynak

De familie heeft aangegeven Halal Fried Chicken in de geest van Kaynak voort te willen zetten.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. misdaad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws