Vierhonderd handtekeningen voor voortbestaan bus 101 in Purmerend

PURMEREND - Gewapend met 400 handtekeningen stappen Annie Brouwer en Riek Buhl uit Purmerend-Zuid op bus 101 naar het gemeentehuis om te eisen dat de lijn 's avonds en op zondag ook gaat rijden

"Ik kan niet eens naar de huisartsenpost op zondag", roept Annie vol ongeloof tegen wethouder Krieger, terwijl ze hem de map met handtekeningen overhandigt. Riek vult daarbij aan dat ze het belachelijk vindt dat ze na negen uur 's avonds eerst met de bus vanuit Purmerend centrum naar Ilpendam moet, om daar over te stappen om in Purmerend-Zuid te kunnen komen.

Lees ook: Busverbinding Purmerend moet beter: "Al om 21.30 uur naar huis is belachelijk"

Wethouder Krieger neemt de map met handtekeningen aan en belooft "er serieus naar te kijken". Meer beloftes kan hij de twee dames nog niet geven. Ook Jasper Vermeer van openbaar vervoersbedrijf EBS wil de dames best tegemoet komen en nog eens naar het traject kijken, maar laat ook weten dat er nu al heel weinig mensen van de lijn gebruik maken. "Als er vanuit de gemeente toch de wens is om later te rijden is er in overleg met de opdrachtgever de mogelijkheid om de minimumeis aan te passen", zegt Vermeer. 

Annie en Riek hebben er vertrouwen in dat ze snel op zondag en 's avonds met de bus kunnen. Na het uitreiken van de handtekeningen moeten ze - ironisch genoeg - eerst een uur wachten voordat de bus weer terug van het gemeentehuis naar Purmerend-Zuid gaat. "Gelukkig wil die meneer van EBS ons thuisbrengen met zijn auto."

 

Meer over dit onderwerp:
purmerend Zaanstreek-Waterland Politiek petitie
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws