Keizer: Dolberg blijft eerste spits

AMSTERDAM - Kasper Dolberg is en blijft de eerste spits van Ajax. Dat benadrukte Ajax-trainer Marcel Keizer op de persconferentie van vrijdagmiddag. Of hij zondag in het uitduel met ADO Den Haag opnieuw start met Dolberg én de veel scorende Klaas-Jan Huntelaar, liet Keizer in het midden.

Tegen PEC Zwolle (3-0) verschenen Dolberg en Huntelaar samen aan de aftrap bij Ajax, in een systeem met twee spitsen. Huntelaar bekroonde de basisplaats met twee treffers. Keizer ging echter niet in op vragen of hij het tweespitsensysteem zondag opnieuw hanteert. "We kunnen met allebei spelen, we kunnen ook met één van de twee spelen."

De oefenmeester, die waarschuwde voor de snelle flankspelers van ADO, kan zondag beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen linkerverdediger Daley Sinkgraven kampt nog met een knieblessure. Reservedoelman Norbert Alblas, die een breukje in zijn rechterpols had, is volgens Keizer op de weg terug.

Justin Kluivert over kunstgras
Vleugelspeler Justin Kluivert speelt zondag voor het eerst een duel van Ajax zonder supporters uit Amsterdam. Dat het duel gespeeld wordt op kunstgras heeft hij naar eigen zeggen geen probleem mee: "Het bevalt me wel eerlijk gezegd. Ik heb mijn hele leven bij Ajax ook op kunstgras gespeeld, dus ik vind het wel prima. Geen hobbeltjes of niets", sprak Kluivert. Dat PSV en Feyenoord dit weekend tegen elkaar spelen houdt hem niet bezig. Kluivert: "Ik weet niet eens wie er op dit moment bovenaan de eredivisie staat." 


Ricardo Kishna
Bij ADO Den Haag speelt Ricardo Kishna op huurbasis. De voormalig vleugelaanvaller van Ajax maakte in het uitduel met Willem II zijn debuut bij de Hagenezen. Sheraldo Becker, dertig duels bij Jong Ajax, is bezig aan zijn tweede seizoen bij ADO Den Haag. Aan het roer staat Alfons Groenendijk, die bij Ajax twee seizoenen actief was als voetballer en bij de Amsterdammers actief was als trainer bij Jong Ajax en Ajax onder-19.

Meer over dit onderwerp:
Ajax Amsterdam e.o. voetbal dolberg
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws