Ga naar Content

NH Onderneemt: op maat gemaakte protheses voor een actief leven

AMSTERDAM Lekker een rondje lopen op de sintelbaan, een potje voetballen op het veld of binnen zwemmen. Het is allemaal mogelijk voor de klanten met een lichamelijke beperking van Frank Jol. Met zijn OIM Aktief timmert nu al twee jaar stevig aan de weg en nu heeft hij, naast een pand in Hoorn, een nieuw onderkomen het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord.

Het FSC is het enige sportcentrum in Europa dat volledig uitgerust is voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Frank was zelf een fanatiek sporter toen hij in 1995 via zijn werk in aanraking kwam met mensen die dat niet konden. Omdat ze bijvoorbeeld door ziekte of ongeluk een arm of been moesten missen. Hij legde zich vervolgens toe op het maken van protheses.

Hij was ook materiaalman van de Nederlandse paralympische sporters, maar vindt topsport niet het belangrijkste. Zijn missie is dat mensen ondanks hun lichamelijke beperking een actief leven kunnen leiden. En dat maakt Frank met zijn team mogelijk door door protheses op maat en begeleiding.

Foto: