Basketbalclub Den Helder Suns speelt voor eerste keer in eigen stad

DEN HELDER - De Den Helder Suns hebben gisteravond voor het eerst een wedstrijd gespeeld op eigen bodem. Tegen plaatsgenoot MSV Zeemacht werd een oefenwedstrijd gespeeld in aanloop naar de rentree van het Helderse basketbal in de Nederlandse eredivisie.

"Den Helder is vanoudsher een basketbalstad. Zowel bij de dames als de heren gaan de kinderen van jongs af aan op basketbal", vertelt James Meijer, voorzitter van de kersverse basketbalclub. Na twee en een half jaar afwezigheid gaat Den Helder weer spelen op het hoogste niveau.

Lees ook: Den Helder gaat weer op het hoogste niveau spelen

Sporthal de Brug was goed gevuld. Volgens secretaris Geert Buurman is Den Helder enthousiast over de nieuwe club: "We hebben allerlei middelen zoals seizoenskaarten en tickets en daar is heel veel vraag naar. En hoe mensen je ook benaderen van wanneer gaat het nou beginnen, ja dan zie je dat het goed leeft in Den Helder."

Voor het nieuwe team is niet alleen maar even snel een greep gedaan uit beschikbare Amerikaanse basketballers. "Onze doelstelling is om de jeugd, die in alle leeftijdscategoriën op het hoogste niveau speelt, ook daarna een platform te bieden op eredivise niveau. We hebben nu een team met twee Amerikanen, een aantal ervaren spelers en dat vullen we aan met zes jeugdige talenten. En die komen niet alleen uit Den Helder maar ook uit Alkmaar, Wieringerwerf en die gaan het hier proberen en die gaan slagen."

Winst voor de Suns
De oefenwedstrijd tegen MSV Zeemacht was pittig. Pas in de verlenging wisten de Suns te winnen met 87-91. Op 28 september speelt het team nog een oefenpot in Hippolytushoef tegen Leiden. Op 1 oktober is er een speciale publieksdag. De eerste, echte competitiewedstrijd is op 8 oktober. De Den Helder Suns spelen dan uit, tegen Landstede Zwolle. 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws