15 jaar cel voor liquidatie in Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - (AT5) Surailie I. krijgt 15 jaar cel voor de liquidatie in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Meer dan vier jaar geleden schoot hij daar de Amsterdamse crimineel Souhail Laachir dood.

Volgens justitie was de liquidatie een keiharde afrekening in het criminele circuit. De schietpartij vond plaats tijdens het dancefeest Waterfront, waar 800 feestgangers aanwezig waren. Onder hen waren twee rivaliserende criminele bendes.

'Koelbloedig en gewetenloos'
Ze hadden die avond al meerdere keren ruzie gehad. Bij die ruzies waren ook Laachir en Surailie I. betrokken. Toen twee beveiligers na een opstootje Laachir in bedwang probeerden te houden, werd hij van dichtbij neergeschoten.

Lees ook: Fatale schietpartij Scheepvaartmuseum nagebootst voor rechtbank

Hij werd geraakt in zijn hoofd, nek en bovenlichaam. Op basis van camerabeelden van de schietpartij noemen de rechters het handelen van I. 'koelbloedig en gewetenloos'.

Eis van 25 jaar
Eerder eiste het Openbaar Ministerie een celstraf van 25 jaar. Die straf is lager uitgevallen omdat de rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs is voor moord. Volgens de rechtbank is niet uit te sluiten dat I. in een opwelling heeft gehandeld.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws