Taakstraf voor dronken en agressieve Heerhugowaardse in vliegtuig

HEERHUGOWAARD - Een 37-jarige vrouw uit Heerhugowaard heeft 140 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen voor het op stelten zetten van een vliegtuig. Ze was dronken en agressief, maakte seksueel getinte opmerkingen en sloeg haar dochtertje in het gezicht tijdens een vlucht naar Egypte vorig jaar. Daarmee zou ze de vliegveiligheid in gevaar hebben gebracht.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De vrouw werd agressief toen de familie in de stoelen achter haar vroeg of ze normaal kon gaan zitten. Daarop ontstak ze in woede en begon een tirade tegen het personeel. Tegen een steward zei de vrouw: "Ik neuk je plat. Daarna eet ik je op, net als in de spinnenwereld."

Worsteling
Ook de andere inzittenden moesten het ontgelden. Tegen een tiener schreeuwde ze: "Ik maak je kapot, wacht maar tot ik je op Utrecht Centraal tegenkom." Ook pakte ze de tas met belangrijke documenten van een medereiziger af en begon erin te rommelen. Hierop ontstond een worsteling tussen de twee vrouwen. 

Haar eigen dochtertje kreeg een klap in het gezicht toen ze wild met haar armen aan het zwaaien was. De vrouw ontkent alles. Dat het meisje een rode wang had, kwam volgens haar door een andere passagier.

Kwade dronk
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de vrouw een overduidelijk drankprobleem. Ze kwam al eerder in de problemen na een kwade dronk. De officier van justitie opperde daarom om een verplichte afkickbehandeling op te leggen, maar volgens de politierechter "wil de vrouw zich niet laten behandelen, dan heeft dat geen zin."

Wel krijgt de vrouw straf voor het in gevaar brengen van de vliegveiligheid. Een passagier die tijdens haar escapades onwel werd, kreeg te weinig aandacht omdat de Heerhugowaardse de boel op stelten aan het zetten was. 

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland dronken nieuws taakstraf
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws