LIVE NH Sport met Sparta-AZ, Telstar-FC Den Bosch en Fortuna-FC Volendam

AMSTERDAM - Drie wedstrijden kun je vanavond horen in NH Sport. Naast de gebruikelijke Jupiler League uiteraard veel aandacht voor AZ dat de competitie prima is begonnen. Kunnen de Alkmaarders de opmars doorzetten op het kunstgrasveld van Sparta Rotterdam? Je hoort het vanaf 19.00 uur in NH Sport.

Bij winst op Het Kasteel nestelt de ploeg van trainer John van den Brom zich in punten naast koploper Feyenoord. De selectie van AZ is zo goed als fit. Dat betekent dat Alireza Jahanbakhsh terugkeert in de basis en de Jeremy Helmer op de bank zal plaatsnemen.

Lees ook: Jahanbakhsh terug in basis tegen Sparta

Bij Sparta is voormalig AZ-trainer Alex Pastoor de coach. Met vijf punten uit vier duels staat Pastoor met de Rotterdammers keurig in de middenmoot. Alleen de eerste wedstrijd bij VVV-Venlo ging verloren (3-0). Daarna volgden gelijke spelen tegen PEC Zwolle en NAC Breda en een thuiszege op FC Twente (1-0). Verslaggever op Het Kasteel is Klaas Jan Bos.

Jupiler League
In de Jupiler League moet Telstar drie dagen na de 2-2 tegen Jong AZ alweer aantreden tegen FC Den Bosch. Telstar maakt onder de nieuwe trainer Mike Snoei een goede indruk, maar kan dat nog niet in punten vertalen. Er werd namelijk alleen nog maar gelijk gespeeld. Volgens routinier Frank Korpershoek smacht de ploeg naar een overwinning.

Lees ook: Frank Korpershoek: "Bij Telstar is de sfeer heel anders dan vorig seizoen"

Snoei gunt de onlangs aangetrokken middenvelder Mo Osman voor het eerst een plekje in de basis. Hij vervangt de geblesseerder Junior Toretta.

Lees ook: Mo Osman krijgt basisplaats bij Telstar

Opvallendste speler bij FC Den Bosch is uiteraard Dennis Kaars. De spits die deze zomer de  overstap maakte van de amateurs van De Dijk naar FC Den Bosch. Vorige week maakte hij tegen NEC zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. Of Kaars ook in Velsen-Zuid tot scoren komt, hoor je vanavond van Rob Wanst.

De meeste kilometers maakt FC Volendam dat bij Fortuna Sittard op bezoek gaat. Net als Telstar wachten ook de Volendammers nog op hun eerste driepunter. Trainer Misha Salden ziet mogelijkheden tegen Fortuna dat met zeven punten uit vier wedstrijden een behoorlijke competitiestart kent. Volendam mist de niet fitte Kees Kwakman, terwijl ook Rodney Antwi en Ties Evers waarschijnlijk niet zullen spelen.

Lees ook: FC Volendam zonder aanvoerder Kwakman naar Fortuna Sittard

Onze man in Sittard is verslaggever Edward Dekker. Ook Jong AZ en Jong Ajax spelen vanavond. Presentator Rob Wtenweerde houdt je natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen van die wedstrijden. De Alkmaarders spelen tegen koploper FC Oss en de Amsterdamse beloften zijn te gast bij Helmond Sport. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. voetbal Telstar FC Volendam
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws