NH Peilt: Roken moet alleen nog maar thuis mogen

NOORD-HOLLAND - De gemiddelde levensverwachting van rokers verschilt jaren met die van niet-rokers. Zware rokers, die meer dan twintig sigaretten op een dag roken, hebben gemiddeld een levensverwachting die dertien jaar lager ligt dan die van niet-rokers.

Zo overlijdt ook één op de vier zware rokers voor zijn of haar 65e verjaardag. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van een gezamenlijk onderzoek met het Trimbos-instituut. In totaal werkten ruim 40.000 mensen tussen de twintig en tachtig jaar mee aan het onderzoek.

Ingrijpen?
Lichte rokers hebben ook een lagere levensverwachting. Van hen overlijdt 11 procent voor het 65e levensjaar. Bij niet-rokers is dat 7 procent. Is dit onderzoek reden om de overheid verder in te laten grijpen en de regels voor waar je wel en niet mag roken te verscherpen?
 
Wat vind jij?
Moet roken alleen nog maar thuis kunnen? Of moet de overheid zich niet bemoeien met die sigaret die jij buiten opsteekt?

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar nhpeilt@nhnieuws.nl

Meer over dit onderwerp:
nh peilt
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws