'Jonge radicaal ondergebracht bij jihadronselaar'

AMSTERDAM - (AT5) De gemeente Amsterdam liet een jongen die dreigde te radicaliseren op stage gaan bij een gevreesde gangster en jihadronselaar. De 16-jarige Oussame H. kwam voor een stage terecht in de belwinkel van Marlon G., meldt De Telegraaf.

Marlon G. kwam volgens de krant diverse malen in aanraking met de politie. Zo werd hij onder meer verdacht van bedreiging, verkrachting en een gewelddadige overval op een supermarkt. Verder had G. ooit een IS-vlag in zijn bezit en zou hij een vrouw gedwongen hebben een nikab te dragen.

Gevecht
De Telegraaf schrijft dat er grote zorgen bestonden rond H., die droomde van een leven in IS-gebied. De jongen kwam via de afdeling Radicalisering en Polarisatie van de gemeente terecht in de belwinkel van G. op station Muiderpoort. Erg lang duurde die samenwerking niet. Het kwam tot een gevecht tussen de stagiair en zijn begeleider nadat H. een set telefoonkaarten zou hebben gestolen.

Lees ook: Burgemeester van der Laan oordeelt hard over anti-radicaliseringsteam

H., wiens oudere broer overleed in Syrië, werd in oktober 2015 opgepakt voor een straatroof. Zijn familie wenst niet te reageren. Waar H. tegenwoordig uithangt, is niet bekend.

De gemeente wil de berichtgeving bevestigen noch ontkennen. Een woordvoerder van de burgemeester laat weten dat de gemeente niet ingaat op individuele gevallen.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. jihad radicalisering is nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws