Amsterdamse diamanthandel Gassan Diamonds al 50 jaar op Schiphol

AMSTERDAM - Met een trots gevoel loopt Benno Leeser door zijn vestiging op Luchthaven Schiphol. In 1967 starten zijn grootvader hier een winkel, die uitgroeide tot één van de grootste luchthavendiamantairs ter wereld. "We halen de diamant uit zijn mysterieuze wereld weg."

De groei van de diamanthandel loopt volgens Leeser parallel aan die van Luchthaven Schiphol. "Toen we begonnen kende Schiphol drie miljoen passagiers, inmiddels zijn dat er meer dan 63 miljoen", vertelt Leeser.

Al is het volgens de president-directeur niet zo dat drukte op de luchthaven per definitie tot meer klandizie leidt. "Mensen moeten een goed humeur hebben willen ze hier een aankoop doen, lange wachtrijen voor de douane zoals we die in mei gezien hebben, helpen daar niet bij." Leeser is dan ook erg blij dat dat Schiphol de wachttijden deze zomer in bedwang wist te houden.

Clichés
Reizigers en zakenmensen van over de hele wereld lopen bij Gasan Diamonds naar binnen. "We halen de diamant uit de mysterieuze wereld weg, door onze klant zo goed mogelijk te informeren over ons product."

China neemt een groot deel van de omzet van Gassan Schiphol voor zijn rekening. Volgens Leeser koopt de Chinees vaak hetzelfde. "Want zij willen laten zien dat ze abroad zijn geweest. Daarentegen kan het voor de Amerikaan vaak niet groot genoeg zijn."

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. schiphol
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws