Ga naar Content

Is de Bloemenveiling van Aalsmeer een maffiaparadijs?

AALSMEER Misdaadjournalist Koen Voskuil doet al jaren onderzoek naar de de wijze waarop de Italiaanse maffia in Nederland opereert. Samen met Stan de Jong lanceert hij deze week het boek Maffiaparadijs. De bloemenveiling van Aalsmeer speelt hierin een grote rol.

Al jaren is bekend dat de Italiaanse maffia grote interesse heeft in de Aalsmeerse bloemenveiling, vertelt Voskuil voor de camera van NH Nieuws. "Aalsmeer is heel aantrekkelijk voor de maffia, want er zijn hier de hele dag transportbewegingen. Dan is het heel makkelijk om daar ook een pakketje coke tussen te stoppen."

Lees ook: Italiaans maffialid uit Aalsmeer aangehouden in Brazilië

Ook de ligging van Aalsmeer naast Schiphol telt mee. "Via de luchthaven wordt juist weer drugs ingevoerd. Dus dan is deze locatie echt een soort knooppunt."

Vandaag werd bekend dat politie een speciaal opsporingsteam heeft opgetuigd dat zich volledig richt op de bestrijding van de Italiaanse maffia in Nederland. Volgens Voskuil is dat een goede zaak. "Die speciale unit is in het leven geroepen om kennis te vergaren over de maffia. Zij zitten zo onder de radar, dus dat is een mooie zet."

Zo kan het team ook spijtoptanten uit Italië uithoren over hun activiteiten in Nederland. "Dat is interessant. Ik denk dat het de kennis over de maffia in Nederland echt heel erg gaat uitbreiden", voorspelt Voskuil.

Bekijk hieronder het gehele interview terug:

Video #170072
Foto: NH Nieuws