Ga naar Content

Steeds meer bedrijfsuitjes bij Staatsbosbeheer

SCHOORL Geen paintball, steengrillen of potje karten. Vrijwilligerswerk bij Staatsbosbeheer wordt een steeds populairder bedrijfsuitje. NH Nieuws ging mee met het personeel van Disney Nederland, dat vandaag in de Schoorlse duinen aan het werk werd gezet.

In 2016 groeide het aantal bedrijfsuitjes bij Staatsbosheer al met 10 procent, over de eerste helft van 2017 is dat al een groei van 50 procent. Patricia van Lieshout van de organisatie is blij met de belangstelling. "Met de opbrengsten kunnen wij scholen educatie geven en daarnaast hebben de mensen een hartstikke leuke dag. De natuur wordt er daarbij ook nog beter van."

Staatsbosbeheer zag het aantal aanvragen voor dit soort bedrijfsuitjes de laatste jaren enorm toenemen. "Wij bieden bedrijfsuitjes aan waarbij de medewerkers aan de slag gaan in de natuur. Vandaag gaan ze bijvoorbeeld dennenbomen omzagen zodat de natuur in balans blijft", legt Van Lieshout uit. 

Iets terugdoen
De groep personeelsleden is druk bezig met het omzagen van denneboompjes. "Binnen Disney doen we heel veel voor goede doelen en een van de pijlers is zorgen voor de natuur", vertelt Cathalijn Snijders. "Toen dacht ik, laat ik Staatsbosbeheer benaderen om te vragen of we iets terug kunnen doen. Zo kwamen we hier."