Noord-Holland

OV loket reageert op commotie rond onderzoek: "Wij noemen ov-personeel niet bot en grof"

14 september 2017, 19.10 uur

NH Peilt

- NOORD-HOLLAND Het OV loket neemt afstand van het bericht dat vanochtend in De Telegraaf stond over ontevredenheid onder reizigers over ov-personeel. Het artikel wijkt af van hun kwartaalrapportage, zo schrijft het bedrijf op Facebook. NH Nieuws sprak met Wilma de Jong van het OV loket over de commotie rond hun rapportage.

Volgens De Telegraaf doet personeel van ov-bedrijven "grof en bot" tegen reizigers. "De woorden 'grof en bot' hebben wij niet gebruikt in onze rapportage en zijn puur voor rekening van De Telegraaf. De Telegraaf heeft ook niet met ons gesproken", aldus de organisatie in een bericht op Facebook

Het onderzoek ging over alle klachten die reizigers hebben binnen gekregen onder de noemer klantvriendelijkheid, legt De Jong uit aan NH Nieuws.  "Dit is een heel breed begrip", vertelt De Jong.

Lees ook: NH Peilt: Reizigers klagen over onbeschoft personeel

"We hebben onder andere gekeken naar personeel. Maar ook naar klantenservices, informatievoorzieningen en procedures rond de ov-chipkaart." Over al deze onderwerpen ontving het OV loket klachten, die de basis vormen van de rapportage. "Personeel was maar een klein deel van alle klachten", aldus De Jong. 

Verbeteringen
Volgens het OV-loket is er nog ruimte voor verbeteringen voor klantvriendelijkheid in het openbaar vervoer. Toch zijn er wel dingen die steeds beter gaan, zoals je geld terugvragen als je vergeet uit te checken. "Voorheen was het zo dat je je geld per vervoerder terug moest vragen. Nu is er de website uitcheckgemist.nl daar zijn alle vervoerder bij aangesloten. Dat kun je je geld makkelijk in een keer terugvragen".