Storm zorgt voor rustige avondspits

NOORD-HOLLAND - Het klinkt tegenstrijdig en toch is het zo: de storm die vandaag over onze provincie raast heeft tot gevolg dat er vandaag minder files staan dan normaal. Tijdens de ochtendspits was er op veel wegen twee tot tien procent minder verkeer op de weg en ook vanavond zal het rustiger zijn dan op een 'gewone' woensdagavond.

Volgens de VerkeersInformatiedienst (VID) komt dat doordat een aanzienlijk deel van de automobilisten vandaag thuis is gebleven. Zo was er vanochtend tussen 06.00 uur en 10.00 uur een op de A7 bij Wijdewormer 4,5 procent minder verkeer op de weg. Ook op de A9 bij Amstelveen (-6,9%) en de A5 bij Amsterdam (-7,1%) was het duidelijk rustiger.

Lees ook: Stormschade in de provincie: een overzicht

In het geval van de A9 bij Amstelveen komt zo'n percentage neer op 20 tot 30 duizend minder voertuigen in de ochtendspits. Dat resulteert weer in de helft minder files.

Omdat veel forenzen vandaag dus besloten de route naar hun werk te mijden en thuis te werken, zullen ze zich ook niet mengen in de avondspits. Daarom zal die naar verwachting ook rustiger dan normaal en zonder problemen verlopen.

Meer over dit onderwerp:
nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws