Noord-Holland

NL
V

Dappere campinggasten trotseren storm: "De honden waaien de lucht in!"

13 september 2017, 14.43 uur · Aangepast 13 september 2017, 15.24 uur

TEXEL De gasten van Texelcamping Loodsmanduin laten zich niet afschrikken door de storm die over de provincie raast. Tenten en caravans staan extra goed vast en verder is het afwachten. "Het is maar hopen dat alles blijft staan."

"De honden waaien de lucht in, maar het heeft ook wel weer wat", vertelt een van de gasten aan NH Nieuws. "We hebben alle haringen vervangen door houten haringen en zandzakken geplaatst aan de kant waar de wind het meeste op staat. Dat is het. En dan maar hopen dat alles blijft staan."

Lees ook: Kijk LIVE mee: Herfststorm raast over Noord-Holland

Ondanks het natuurgeweld peinzen de gasten er niet over om te vertrekken. "Het gaat op zich wel goed. Het is wel een beetje angstig af en toe. Soms denk ik, oh, dan gaat 'ie de lucht in", zegt een vrouw terwijl ze een blik op de voortent van haar caravan werpt.

Haar man, die er kalm onder lijkt, beaamt dat het "altijd een beetje spannend" is. "Dan kijk je of die voortent het houdt of niet. En als 'ie gaat, dan gaat 'ie", lacht hij. 

Preventie
De eigenaar van de camping houdt zijn gasten goed in de gaten. "We doen veel aan preventie ten aanzien van storm", legt Albert Sebel uit. "Het is de tweede storm die we meemaken dit jaar. We informeren alle gasten ruim van te voren, dat geeft ze rust en vertrouwen."

Lees ook: Stormschade in de provincie: een overzicht

De gasten zijn blij met de steun van Sebel. "Alle lof voor de medewerkers voor het in de gaten houden en steunen van de gasten!"

NH Nieuws