NH Peilt: Zijn mannen of vrouwen betere automobilisten?

NOORD-HOLLAND - Wie maken de meeste brokken in het verkeer en claimen de hoogste schadebedragen? Zijn het de mannen of vrouwen? Het claimgedrag van duizenden automobilisten bij hun autoverzekering is onderzocht.

Schade
De uitkomst van het onderzoek: vrouwen claimen gemiddeld even vaak schade als mannen. Maar de schade die mannen rijden, ligt wel hoger. Het schadebedrag ligt bij mannen zo’n 14 procent hoger dan bij vrouwen. Zo is het gemiddelde schadebedrag van alle schades voor vrouwen 2.075 euro per schade, bij mannen ligt dit op 2.370 euro.

Stereotype
'Veel mensen denken dat vrouwen meer schade rijden, maar dat blijkt niet uit ons onderzoek', zegt Jolanda van Es van verzekeringssite Hoyhoy.nl. 'Het verschil in het aantal claims is minimaal. Hiermee wordt het stereotype beeld dat vrouwen slechter rijden dan mannen ontkracht.'

Bijzondere manoeuvres
Bij het wegrijden van een parkeerplek, achteruitrijden, keren of van rijstrook wisselen ontstaan bij mannen en vrouwen de meeste schades, goed voor 24,8 procent van het totaal. Op de tweede plaats staan ruitschades met 18,2 procent. Kop-staartbotsingen komen op de derde plek met 16,2 procent.

Hogere schades
Uit de cijfers blijkt dat mannen vaker bij kop-staartbotsingen zijn betrokken dan vrouwen. Daarnaast ligt het schadebedrag ook bij kop-staartbotsingen hoger bij mannen. Zij claimen gemiddeld 3.226 euro. Bij vrouwen is dat gemiddeld 2.494 euro: een verschil van iets meer dan 730 euro.

Wat vind jij?
Wat is jouw ervaring op de weg? Heb je vaker bij mannelijke- of bij vrouwelijke automobilisten de neiging om naar je voorhoofd te wijzen?

 

 

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar nhpeilt@nhnieuws.nl

Meer over dit onderwerp:
nh peilt
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws