Ga naar Content
Noord-Holland

Vrouw treft honden thuis vergiftigd aan: "Ik hoop dat ze het redden"

12 september 2017, 18.15 uur · Aangepast 12 september 2017, 18.56 uur
Door: · Foto: Jolanda Hoogakker

HEERHUGOWAARD Jolanda Hoogakker uit Heerhugowaard belandde in een nachtmerrie toen ze vorige week donderdag thuiskwam van het boodschappen doen. Tussen blauw braaksel trof ze haar honden in de huiskamer aan. De dieren waren zichtbaar in shock en bleken te zijn vergiftigd.

"Het was geen prettig gezicht. Hun ogen draaiden steeds weg, ze waren erg aan het kwijlen en hun pootjes stonden helemaal stijf", zegt Hoogakker tegen NH Nieuws. Ze belde direct de dierenambulance en de politie. Al snel bleek dat de dieren slakkengif binnen hadden gekregen.

Hoogakker vermoedt dat iemand het slakkengif over het hek van haar achtertuin heeft gegooid. "Tussen het braaksel vond ik een ander soort hondenbrokjes dan de brokken die ik aan mijn honden voer."

Een van de honden maakt het redelijk goed en is alweer thuis, maar de andere ligt nog bij de dierenarts. "Zijn lever is helemaal aangetast. Hij ligt daar aan het infuus. Ik hoop dat 'ie het redt, maar ik heb er een hard hoofd in."

Zorgkosten
De zorgkosten van de dieren zijn door de vergiftiging inmiddels opgelopen tot 900 euro. "Dat betekent geen kerst voor ons dit jaar. Mijn dieren zijn momenteel echter belangrijker voor me", zegt de vrouw geëmotioneerd.

Ze hoopt uiteindelijk erachter te komen wie verantwoordelijk is voor het leed van haar honden. Onbegrip heerst bij haar. "Als iemand iets tegen mij of mijn kinderen heeft, kom dan face to face met me praten, maar kom niet aan m'n dieren."