Ga naar Content
Noord-Holland

Flinke overlast in de provincie door regen en onweer: een overzicht

12 september 2017, 13.30 uur · Aangepast 12 september 2017, 13.42 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Marcel Winter

NOORD-HOLLAND Het staat allemaal in schril contrast met orkaan Irma, die aan de andere kant van de oceaan een spoor van vernieling achterlaat. Toch is het hier in Nederland ook niet bepaald rustig. Gisteren trok er een gebied met enorm zware buien over het land en dat heeft in onze provincie tot behoorlijk wat overlast en schade geleid.

Het begon gisteren op de weg, waar al veel eerder dan gebruikelijk lange files ontstonden op de bekende knelpunten.

Sinkhole in Laren
Op de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat in Laren ontstond een sinkhole door de aanhoudende regen. Een gedeelte van de stoeprand zakte weg. Daardoor moest de weg enige tijd worden afgesloten.

Blikseminslag
De bestuurder van een auto in Den Helder kwam met de schrik vrij toen de bliksem insloeg op de antenne van zijn auto. Door de inslag vloog de auto in brand. De binnenkant van de auto vatte ook vlam, maar de man wist gelukkig snel te handelen, zette de auto tegen een hek en kon zichzelf in veiligheid brengen.

Windhoos
Hoogkarspel werd naast de regen ook nog opgeschrikt door een krachtige windhoos. Een kas werd compleet vernield en enkele woningen raakten beschadigd. Volgens de brandweer was de windhoos zo krachtig dat een aantal auto's door het natuurgeweld zijn verplaatst.

Ondergelopen straten
Ook Texel kwam niet onder het noodweer uit. Daar liepen door het noodweer gisteravond meerdere straten in Den Burg onder water. Een aantal winkels hield het niet droog. De brandweer heeft de schade daar nog proberen te beperken door het water weg te pompen.

Over de exacte schade die het noodweer heeft aangericht valt nog niet veel te zeggen. Wel waarschuwen verzekeraars hun klanten alweer voor morgen: dan wordt de eerste herfststorm verwacht.