Whatsapp

Moord op Heldenaar na jaar nog niet opgelost: "Waarom moest Eddie dood?"

14 september 2017, 08.45 uur · Aangepast 14 september 2017, 17.07 uur

DEN HELDER Wie heeft Eddie Overmulder doodgestoken en waarom? Dat zijn vragen die de familie van Eddie een jaar na zijn dood nog steeds iedere minuut van de dag bezighouden.

"Hier lag Eddie", zegt zijn goede vriend Francesco. Hij wijst de plek aan langs het water in de Helderse wijk De Schooten aan. "Eddie was al 10 jaar mijn beste vriend. Een goeie jongen."

De 44-jarige Overmulder liet de avond van 16 september vorig jaar rond negen uur zijn Mechelse herder Dushi uit. Anderhalf uur later vindt zijn vriendin zijn lichaam aan de waterkant van de C.G. Geusstraat, op nog geen 100 meter van zijn ouderlijk huis.

Lees ook: 15.000 euro voor gouden tip in zaak doodgestoken Heldenaar Eddie Overmulder

De vriendin slaat alarm bij Eddie's moeder Jennie. "Ik zie hem liggen met zijn hoofd achterover half in het water. Ik dacht meteen dit is foute boel. De hondenriem lag kaarsrecht naast hem, alsof het in scene was gezet", vertelt Jennie Overmulder.

Eddie is neergestoken. Een 41-jarige vrouw wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij zijn dood, maar een jaar na dato is er nog altijd niet bekend wat haar rol is geweest en wie Eddie heeft doodgestoken. Ook het wapen is nooit gevonden.

Lees ook: Dood 44-jarige Heldenaar die in sloot werd gevonden nog altijd een raadsel

Voor Eddie's moeder staat vast dat de dader een bekende moet zijn geweest. "Vanwege de hond. Ook had Eddie relatieproblemen. Dushi zou de dader gepakt hebben. Zelfs als het een bekende was. Daarom denk ik ook dat de dader niet alleen heeft gehandeld. Iemand anders moet de hond bij Eddie hebben weggelokt. Dat verklaart ook dat de bal van de hond verderop in de steeg lag. Die bal verloor ze geen moment uit het oog."

Dat de moord op Eddie nog steeds niet is opgelost, is voor de nabestaanden niet te verdragen. "Ik kan het niet afsluiten. Waarom moest Eddie dood, dat is mijn vraag. Pas als het is opgelost, kan bij mij het rouwproces beginnen.

Whatsapp