Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

NH Peilt: Sportkantine voortaan alcoholvrij?

11 september 2017, 11.32 uur · Aangepast 11 september 2017, 18.23 uur

Een biertje na het sporten in de kantine. Gezellig of zo ongezond dat jij sportkantines liefst alcoholvrij zou maken?

NH Panel
NH Nieuws doet samen met andere regionale omroepen en de NOS onderzoek naar (on)gezonde sportclubs. Hoe gaat jouw sportclub om met roken, alcohol en snacks uit de frituur? Meedoen aan het onderzoek van het NH Panel kan hier.

Derde helft
Sport en alcohol zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na een sportieve prestatie gaan velen de kantine in om onder het genot van een biertje de wedstrijd na te bespreken, een overwinning te vieren of een nederlaag te verzachten tijdens de zogenaamde 'derde helft'.

Geld hard nodig
Bij veel amateursportverenigingen is de baromzet van groot belang om de de financiën van de club op orde te houden. Als de kantine-omzet wegvalt zou mogelijk de contributie van sportclubs omhoog gaan.

Wat vind jij?
Gezellig, zo'n biertje na de wedstrijd. Maar soms wordt er te veel geschonken, of lukt het minderjarigen ook om drank te bestellen in de sportkantine. Wat vind jij? Moet de sportkantine alcoholvrij worden of niet?

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]