Noord-Holland

Zusjes redden man uit gracht: zijn hondje overleeft het niet

10 september 2017, 18.51 uur · Aangepast 10 september 2017, 21.24 uur

ENKHUIZEN - ENKHUIZEN De zusjes Myrthe en Jolijt Lub uit Enkhuizen zullen de komende tijd nog vaak terugdenken aan gisternacht. Toen redden ze namelijk een man uit de gracht die in het water was beland toen hij zijn hondje aan het uitlaten was.

De meiden kwamen hun straat in fietsen toen ze de man in het water zagen. Aanvankelijk waren ze vooral een beetje bang. "Ik dacht eerst dat het een heel rare man was die wat gedronken had en in het water was beland", zegt Jolijt tegen NH Nieuws. "Toen vroeg mijn zus maar of hij hulp nodig had en toe zei hij 'ja'."

Blubberig
Later bleek dat de man zijn hond achterna gesprongen was, die in het water was beland. Het hondje overleefde het avontuur helaas niet. De man had geluk dat de zusjes andere mensen op straat aanspraken om hem te redden. "Het is heel blubberig hier, dus die man zat ook met zijn voeten vast. Het was ook heel nat, dus je gleed zo weg. Ik heb toen een man in een auto aangesproken en die heeft hem met kabels eruit kunnen krijgen."

Jolijt heeft de drenkeling vanmiddag nog even gesproken. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Het hondje bleek van zijn moeder te zijn, waar de man op bezoek is.