Ga naar Content

Zandvoortse zet eigen actie op voor Sint Maarten: "Alle hulp is welkom"

ZANDVOORT Het wordt steeds duidelijker dat er veel geld nodig is om de schade te repareren die veroorzaakt werd door de orkaan Irma op het eiland Sint Maarten. Gironummer 5125 is opengesteld, maar ook particulieren zetten zich in om geld in te zamelen. Zo ook Debby Thomas uit Zandvoort.

"Wij zijn een actie gestart voor het ziekenhuis op Sint Maarten, het Sint Medical Centre", vertelt Debby. "Een hele goede vriendin van mij, Emiko, die is cardiologe op het eiland. Zij zijn alles kwijtgeraakt. Ik heb kort contact met haar gehad via Facebook Messenger en zij heeft mij gevraagd om een actie op te zetten, omdat alle hulp gewoon welkom is."

Debby laat een appconversatie tussen haar en Emiko lezen. 'Wij zijn veilig, maar alles is verwoest', appt Emiko. 'Ons hele huis is weg. Alle hulp die voor handen is kunnen wij gebruiken.'

Het geld dat Debby inzamelt, wordt direct overgemaakt naar het ziekenhuis. "Daar kunnen zij zelfstandig hulpmiddelen gaan inschakelen.", aldus Debby.

Familie op Sint Maarten
Debby runt een restaurant in Zandvoort. Een van haar medewerkers, Joshua, komt uit Sint Maarten en heeft er familie wonen. 

"Het is best wel een heftige week voor mij geweest", vertelt hij. "Heel nerveus. Ik zat natuurlijk op nieuws vanuit Sint Maarten te wachten, maar door de storm is het moeilijk om mijn ouders en mijn zusje te kunnen bereiken. Ze kunnen niet bellen en hebben geen internet. Ik heb hen gisteren wel kunnen bereiken. Ze vertelden dat iedereen gezond is. Ik heb ze gisteravond en vanochtend weer geprobeerd te bellen, maar alles is offline." 

Ook een poging die Joshua samen met de verslaggever van NH Nieuws doet om zijn familie te bereiken, is tevergeefs. 

Foto: NH Nieuws