Ga naar Content
Noord-Holland

Zes verdachten in maart 2018 voor de rechter voor vergismoord Djordy Latumahina

8 september 2017, 17.00 uur · Aangepast 8 september 2017, 17.22 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De rechtszaak tegen de zes verdachten van de vergismoord op Djordy Latumahina zal naar alle waarschijnlijkheid in maart volgend jaar zijn. Vier van de zes verdachten blijven tot die tijd vastzitten.

De familie van Latumahina, bijgestaan door advocaat Richard Korver, zal tijdens de inhoudelijke behandeling een verklaring voorlezen. De vriendin van Djordy, die zelf een advocaat in de arm heeft genomen, denkt daar nog over na.

Lees ook: Zesde verdachte aangehouden in 'vergismoord' Djordy Latumahina

Vandaag was er een pro formazitting. Slechts één verdachte, Giovanni D.,  was erbij. Hij hoopte dat de rechtbank zijn voorlopige hechtenis kon schorsen.

Bakje nasi
Zijn rol is naar eigen zeggen beperkt tot het halen van bijvoorbeeld eten en het boeken van hotels voor de andere verdachten. "Hij wist niet van het bestaan van een criminele organisatie af, laat staan van de aanstaande moord op Djordy Latumahina", zei zijn advocaat vandaag.

"Een huurmoordenaar wordt niet ingehuurd om een bakje nasi te halen." En D.'s verzoek kreeg gehoor bij de rechtbank. Hij mag de inhoudelijke behandeling in vrijheid maar wel met enkelband afwachten. Eind november is er nog een laatste pro formazitting. 

Groep van zes 
Latumahina werd in oktober vorig jaar in het bijzijn van zijn vriendin en kind doogeschoten in een parkeergarage in Amsterdam. Later werd duidelijk dat Latumahina niet het beoogde slachtoffer was. Het vermoedelijke liquidatiedoelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex in Amsterdam-West en reed net als het slachtoffer in een Mini Cooper. De man is inmiddels verhuisd.

Lees ook: Moord op Djordy Latumahina (31) was een vergissing

Na het onderzoek kwamen er zes verdachten in beeld. Benito L. (45) wordt verdacht van het helen van de vluchtauto's samen met Giovanni D. (30), die vandaag in de rechtszaal was.

Cedric R. (40) zou de moord hebben uitgelokt en de aanslag hebben gecoördineerd. Zijn broer, Wendell R. (45) zou ook betrokken zijn geweest bij de moord. Djurgen W. (41) wordt door Justitie gezien als de schutter en Ulrich B. (44) wordt verdacht van het besturen van de vluchtauto's. De vier laatstgenoemden zitten vast.