Ga naar Content

Pluktuin Bakkum gered: ''Ik heb mijn vrijheid weer terug''

BAKKUM Hij dreigde zijn grootste passie kwijt te raken, Piet Liefting van de Pluktuin Bakkum. In zijn tuin kunnen mensen voor een luttel bedrag hun eigen boeket plukken. Maar het schuurtje dat hij nodig heeft om zijn tuin te runnen, bleek illegaal en moest daarom weg. Nu is er goed nieuws. Piet mag toch blijven.

Stilzitten heeft hij nooit gekund. Piet Liefting uit Bakkum raakte vijf jaar geleden arbeidsongeschikt na een bedrijfsongeval. Om toch iets om handen te hebben is hij de pluktuin begonnen. Met succes: veel mensen komen langs om hun eigen boeket bij elkaar te plukken. Voor Piet is het therapie. "De hele dag op de bank liggen is ook niks voor mij. Ik moet onder de mensen komen en nu ben ik tenminste in beweging en dat gaat perfect."

Lees ook: Einde dreigt voor Pluktuin van Piet: ''Tranen in mijn ogen''

Maar de gemeente Castricum dreigde roet in het eten te gooien. Een buurman had geklaagd over het schuurtje op zijn land. Aangezien Piet geen vergunning had voor het bouwsel moest hij het afbreken. Dat zou het einde betekenen van de hobby. "Zonder schuurtje ben je niks."

Gezondheid
Maar nu is er een oplossing. De strijdende partijen zijn bij elkaar gaan zitten en Piet mag nu zijn schuurtje laten staan. Voorwaarde is wel dat hij 20 extra parkeerplekken creëert. "Ik heb mijn vrijheid terug", vertelt Piet Liefting blij. "Door alle stress ging mijn gezondheid achteruit. Ik heb nu weer lucht, zelfs mijn haren zijn weer terug gegroeid."

Foto: NH/Tom Jurriaans