Ga naar Content
Noord-Holland

VIDEO: Arrestatieteam valt woning van 'nepagent' binnen

8 september 2017, 15.55 uur · Aangepast 8 september 2017, 16.13 uur
Door: · Foto: Tom Spoelstra

BERKHOUT Een arrestatieteam van de politie viel afgelopen zaterdag de woning van Tom uit Berkhout binnen. De agenten waren op zoek naar een vuurwapen. Tom filmde de inval en in een vlog vertelt hij zijn kant van het verhaal.

Wat begon als een grap, liep volledig uit de hand. Tom zat vrijdagavond met wat vrienden thuis. Een van hen zou door een maatje opgehaald worden en ze bedachten om diegene, gewapend met "een Starwars-wapen", op te wachten met wat op een politiecontrole moest lijken. Na de grap gingen ze terug naar huis. 

Lees ook: Arrestatieteam valt woning binnen en houdt zeven nepagenten aan

Niet veel later stond er ineens politie in de straat na een melding over de 'politiecontrole' en een mogelijk wapen in Toms huis. "Degene die de politie heeft gebeld, moet ons na het geintje naar mijn huis zijn gevolgd en door het raam op tafel een balletjespistool hebben zien liggen", vertelt Tom aan NH Nieuws. 

Overdreven
Tom en zijn vrienden gingen naar buiten om te vragen wat er aan de hand was, maar de agenten wilden volgens hem niet vertellen waarom ze er waren. "Omdat ze niet wilden zeggen waarom ze kwamen, zijn wij weer naar binnen gegaan en hebben zij dat gezien als weigering. Maar daarvoor stond de deur wagenwijd open." Zelf zegt Tom dat hij "niets strafbaars had gedaan". "Het was allemaal erg overdreven."

Om 7.30 uur besloot een arrestatieteam Toms woning binnen te vallen en het hele huis te doorzoeken. Een woordvoerder van de politie legt uit waarom het arrestatieteam (AT) werd ingeschakeld. "Een AT wordt niet zomaar ingezet. Iemand in de woning dreigde een vuurwapen te gebruiken en dat was voor ons de reden om in te grijpen. Vervolgens duurt het even tot zo'n team ter plekke is en kan optreden." 

Bij de doorzoeking werden volgens de woordvoerder vervolgens onder meer drie wapens gevonden die niet van echt te onderscheiden waren. "Als je daarmee richt, zou iedereen zijn handen in de lucht doen." 

Bekijk de vlog hieronder: