Ga naar Content
Noord-Holland

Woning Thierry Baudet beklad door anarchistische actiegroep

7 september 2017, 14.45 uur
Door: · Foto: AT5 Whatsapp

AMSTERDAM (AT5) De voordeur van het Amsterdamse huis van fractievoorzitter Thierry Baudet van Forum voor Democratie is met verf beklad.

De actie is op de links-activistische website Indymedia opgeëist door het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front. "We protesteren met deze actie tegen het verderfelijke gedachtegoed van Baudet."

"We hebben met roze verf op zijn deur het teken van ons anarchistisch vrouwenverzet tegen zijn sexisme en racisme achtergelaten en de rest van de verf over zijn trap uitgestort. Daarnaast hebben we een traktatie achtergelaten in zijn brievenbus."

Onderzoek
De bekladding werd vanochtend bij de politie gemeld. Forensische Opsporing heeft op de plek enkele uren onderzoek verricht. De gemeente heeft de bekladding daarna van de deur verwijderd. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Baudet's woordvoerder wil niets kwijt over de kwestie, maar zegt wel dat de politicus "grote waardering heeft voor de professionele wijze waarop de Amsterdamse politie deze zaak voortvarend heeft opgepakt."