Ga naar Content
Noord-Holland

Bijzonder riddermuseum meert na jaren weer aan in Alkmaar

7 september 2017, 12.39 uur · Aangepast 7 september 2017, 16.14 uur
Door: · Foto: Vlotbrug

ALKMAAR Na jaren door Europa te hebben gevaren met zijn drijvende riddermuseum Vlotburg is Lenny Vries (67) weer terug op zijn thuisbasis Alkmaar. Maar aan stoppen denkt de Alkmaarse ridder nog lang niet. "Dit is mijn wereld."

Lenny en zijn vrouw vertrokken in 2006 uit Alkmaar en voeren met hun bijzondere schip over verschillende Europese rivieren, zoals de Rijn en de Donau. Daarbij deden ze verschillende steden in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, België en Duitsland aan en konden geïnteresseerden een bezoekje brengen aan de drijvende burcht. 

Aan boord is van alles te zien over het leven van ridders. "Het was mijn kinderdroom om als ridder te leven. Als kind voelde ik me sterk verbonden met dat leven. Alles met eer en geweten", vertelt hij aan NH Nieuws. Lenny's liefde voor ridders is ook te zien aan zijn kleding. "Ik draag altijd een hoed of een helm, ook als ik in de stad loop."

Tot 19 oktober is de Vlotburg nog in Alkmaar. Waar het schip Lenny en zijn vrouw dan brengt, weten ze nog niet. Op de vraag hoe lang het stel nog blijft varen met het museum, lacht Lenny. "We blijven doorgaan. Dit is mijn wereld."