Ga naar Content
Noord-Holland

TUI en KLM passen vluchten van en naar Sint Maarten aan vanwege orkaan

5 september 2017, 19.21 uur · Aangepast 5 september 2017, 19.49 uur
Door: · Foto: NH / Doron Sajet

SCHIPHOL TUI heeft de vlucht die morgen vanaf Schiphol naar Sint Maarten zou vertrekken aangepast in verband met de komst van orkaan Irma. TUI-gasten die op het eiland verblijven worden op twee verschillende manieren in veiligheid gebracht. KLM is vandaag drie uur vroeger dan gepland naar Sint Maarten gevlogen, met aan boord 40 TUI-passagiers.

Orkaan Irma wordt morgenochtend tussen 6.00 uur en 8.00 uur lokale tijd verwacht aan te komen op de eilanden Sint Maarten, Sint Eustatuis en Saba. Daarom gaat de TUI-vlucht van morgen niet naar Sint Maarten, maar direct naar Curaçao. Voor TUI gasten op deze vlucht die naar Sint Maarten zouden gaan, wordt een alternatieve bestemming aangeboden. 

TUI/Kras heeft op dit moment zo’n 80 gasten die op Sint Maarten verblijven, laat de reisorganisatie weten. De luchthaven wordt vanmiddag om 14.00 uur lokale tijd gesloten en zal naar verwachting ook morgen gesloten blijven. 

KLM-vlucht
Veertig van de gasten zullen voor die tijd met een KLM-vlucht terugkeren naar Nederland. Zij zaten in een hotel in het noorden van het eiland, wat op het moment de meest risicovolle locatie is op het eiland. De overige gasten zijn ondergebracht in hotels in het zuiden van het eiland.

De organisatie heeft regelmatig contact met de reizigers en de lokale reisleiding is bij ze. In overleg wordt gekeken wanneer deze mensen terug naar Nederland kunnen.

Gasten die later in de week naar Sint Maarten zouden vertrekken met TUI (met vertrek tot en met zondag) hebben de mogelijkheid hun reis om te boeken. 

Livestream: Over een uur landt de KL729, deze keer een grotere A330-300, over precies 3 uur sluit SXM ivm #irma https://t.co/aK0DgtC7sa pic.twitter.com/of7nYPx1v3

— Doron Sajet (@dsajet) September 5, 2017