0
Whatsapp

Noord-Holland

Ouders openen eigen school in Castricum

4 september 2017, 21.33 uur

CASTRICUM De scholen gaan weer beginnen. Spannend, en helemaal als je een nieuwe eigen school hebt opgericht. In Castricum hebben ouders, die niet tevreden waren over het onderwijsaanbod in de regio, dat gedaan. Vandaag werden de laatste puntjes op de I gezet.

"Ik heb wel een aantal nachten slecht geslapen van de zenuwen", vertelt Jacqueline Braak. Zij is een van de ouders die het initiatief heeft genomen tot de oprichting van de Vrije School Castricum. "We hebben zo ontzettend toegeleefd naar dit moment. Je hoopt dat het morgen allemaal perfect gaat. Ik maak me alleen nog zorgen over de internetverbinding maar we kunnen in ieder geval van start."

Droom
Voor Braak en veel ouders is de oprichting van de Vrije school een droom die uitkomt. "Mijn kinderen hebben op een hele fijne goede school gezeten met betrokken docenten, maar ik miste dat beetje extra wat de Vrije school wel biedt."

Want op de Vrije school leren kinderen volgens Braak hetzelfde als op de basisschool maar dan meer. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan reguliere vakken maar ook aan vaardigheden zoals vreemde talen, dansen, toneelspelen, zingen en schilderen. "Ook komen onze leerlingen veel buiten om daar te leren over de natuur. Leren met hoofd, hart en handen: dat maakt onze school uniek."

NH/Tom Jurriaans
NH/Tom Jurriaans
Whatsapp