Walvissen bezorgen Castricumse globetrotters tranen van geluk

CASTRICUM - Twee jaar lang werkten ze keihard aan hun droom op de Azoren. Ze hadden weinig geld voor leuke dingen, laat staan voor een luxe walvissafari. En dan opeens wordt hun droom werkelijkheid. De reacties van Castricummers Thijs en Abby zijn onbetaalbaar.

Met programmamaakster Eline Boshuizen, die het stel bezocht voor het programma NH De Wereld Rond, gingen zij voor het eerst bij het eiland Terceira walvissen spotten. Voor zo'n trip was er eigenlijk nooit echt geld of tijd. "Een nieuwe afwasborstel was eigenlijk een luxe", zegt Abby. 

Thijs en Abby vertrokken zónder geld en zónder werk naar de Azoren om hun droom waar te maken. Het leek een idioot, onmogelijk plan, maar twee jaar later hebben ze hun droom gerealiseerd: AbbyVille, waar mensen midden in de natuur vakantie kunnen vieren. 

Zie ook: Zwanger en zonder geld emigreren voor je droom: deze Castricummers durfden het aan

Tijdens de walvistrip komen veel emoties los. Zodra zij de blauwe vinvis, het grootste zoogdier dat ooit op aarde heeft geleefd, vlákbij de boot zien, jubelen ze het uit. Tranen van geluk springen in Abby's ogen. 

Meer zien?
Nieuwsgierig geworden naar de levens van Thijs en Abby? In afleveringen #6, #7 en #8 gaat Eline bij ze langs op het eiland Terceira. Bekijk de afleveringen hier terug. 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws