Ga naar Content
Sport

Sportclub NH: "Het scheelt niet veel of Zwaag is om Westfriezen heen gebouwd"

4 september 2017, 16.25 uur · Aangepast 5 september 2017, 13.26 uur
Door: · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

ZWAAG Sportclub NH beleefde haar vuurdoop bij SV Westfriezen in Zwaag. Een echte dorpsclub, zo merkte onze reizende reporter Dennis Nieuwenhuis die op een uiterst gastvrije ontvangst kon rekenen."De mensen in de kantine zijn het uithangbord van je vereniging", benadrukt Edwin van Huut van de kantinecommissie.

Sinds dit seizoen struint Dennis op zondagmiddag de Noord-Hollandse sportvelden af. Zondag ontmoette hij onder meer Dana en Dave Beerepoot. De één voetbalt en de ander handbalt bij Westfriezen, een florerende club met zo'n duizend leden. Een club waar het dorp trots op is. Of zoals één van de trouwe supporters het zei: "Ik wil niet zeggen dat Zwaag om Westfriezen is heen gebouwd, maar het scheelt niet veel."

De bekerwedstrijd tegen Always Forward eindigde na een 0-2 achterstand in 2-2. Ondertussen liet Dennis zich uitleggen hoe het broodje bal in de kantine moet smaken en hoorde hij dat je als lid van de handbaltak ook een fluitopleiding tot scheidsrechter kunt volgen. 

Is jouw vereniging net zo gastvrij als SV Westfriezen of hebben jullie een nog lekkerder snack die zeker de moeite waard is? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub NH wordt voortaan iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio.