Ga naar Content
Noord-Holland

Martien (57) maakt jeugddroom waar en rijdt een loodzware rally: "Dit is wat ik wil"

1 september 2017, 23.55 uur · Aangepast 2 september 2017, 00.11 uur
Door: · Foto: Facebook: Martien Jimmink

KOLHORN Martien Jimmink uit Kolhorn is 57 en doet voor het eerst mee aan een marathonrally. Hij droomde er al zo'n 35 jaar over en scheurt nu met zijn crossmotor door Griekenland in de Serres Rally Raid 2017.

"Ik ben misschien wel 57, maar het gaat zo ontzettend goed. Ik eindigde vandaag op de 21ste plek", zegt Martien tegen NH Nieuws. Tussen de deelnemers zijn ook coureurs die aan de wereldberoemde Dakar-rally's hebben meegedaan. "De organisatie en andere deelnemers staan ook versteld van mijn prestaties. Iedereen vraagt me hoeveel rally's ik heb gereden, terwijl dit mijn eerste is."

Tijdens de Serres Rally Raid moeten de coureurs op sommige dagen wel honderden kilometers afleggen, vaak over erg ruw terrein en met hoge temperaturen. Vandaag reed Martien 260 kilometer op een dag waarop het kwik naar 36 graden steeg. "Het was pittig, maar het ging heel goed. Ik ben nog helder van geest en het rijden lukt wel."

Droom
Toen Martien jonger was droomde hij over deelname aan de Dakar-rally en zat hij iedere keer aan de buis gekluisterd als het werd uitgezonden op televisie. "Maar ik werd steeds ouder, kreeg kinderen, en dacht iedere keer: nu is het te laat, ik ben er te oud voor." Tot hij zich op een dag besloot in te schrijven voor de Serres Rally Raid. "Ik dacht gewoon: dit is wat ik wil."

Hij hoopt uiteindelijk nog mee te mogen doen aan de Dakar-rally's, maar daar moet hij nog wel wat ervaring voor opdoen. Toch heeft hij er vertrouwen in en ziet hij zijn leeftijd niet meer als obstakel: "Misschien mag ik mezelf een keer de oudste deelnemer van de Dakar noemen."