Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Omwonenden ijssalon zijn overlast hangjongeren zat

1 september 2017, 17.11 uur · Aangepast 1 september 2017, 18.27 uur

HILVERSUM Niet alleen de eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum wordt lastiggevallen door hangjongeren. Meerdere buurtbewoners en ondernemers hebben last van de pesterijen, vertellen ze aan NH Nieuws.

Een van hen is Orawan Wanhaui, de eigenaresse van de massagesalon in de buurt van de ijswinkel. De jongens zouden racistische teksten naar haar hebben geroepen en een steen door de ruit hebben gegooid. Ze heeft al zo'n twee jaar met de pesterijen te maken. De vrouw vertelt dat ze al heel vaak de politie heeft gebeld. "Maar er verandert niks. De agenten zeggen dat er geen bewijs is."

Gilly Emanuels, de eigenaresse van ijssalon 't Perronnetje heeft al een tijdje flink veel last van de jongeren. Zo kreeg ze onlangs nog een mandarijn tegen haar hoofd, werd ze uitgescholden en naar eigen zeggen mishandeld. Voor haar deur lag ook een met poep besmeurde vlag van Suriname en ook haar ruit was ingegooid.

Lees ook: Vernielingen en intimidatie door hangjongeren groot probleem in Hilversum

Om haar te steunen kwamen gisteren allerlei mensen vanuit de omgeving naar haar ijssalon. Ook Wanhaui kwam erheen om haar buurvrouw een hart onder de riem te steken. "Ik hoop dat dit nu helpt", vertelde ze.

Wethouder Wimar Jaeger van D66 heeft geen goed woord over voor de gebeurtenissen. "Wat ze naar haar hoofd geslingerd heeft gekregen is natuurlijk van een hufterigheid waar je geen woorden voor hebt", zegt hij.

Lees ook: VIDEO: Racistische hangjongeren schelden onderneemster uit

Ook hij kwam naar de zaak om zijn steun te betuigen. Wat je kunt doen om haar te steunen is een broodje en een ijsje bestellen bij de zaak, vertelt de wethouder. "Vlierbessenijs, erg lekker kan ik je zeggen."

Veel buurtbewoners hebben kritiek op het gemeentebestuur. Ze zeggen dat ze al lange tijd worden lastiggevallen, maar dat er te weinig gebeurt. "We moeten ons die kritiek zeker aantrekken. Maar we moeten nu eerst zorgen dat we de situatie onder controle krijgen en dat die jongens worden aangepakt. Daarna moeten we zorgen dat we dit in de toekomst voorkomen", aldus de wethouder.

Gilly heeft aangifte gedaan tegen drie Nederlandse jongens voor onder meer poging tot doodslag en zware mishandeling.

NH Nieuws